<< < 1 2 3 4 > >>
 

Dirka po Sloveniji # Primož Roglič # GRAFEX

19.06.2018
 
 

Produkcijska novost

09.09.2016
Nov 5-barvni produkcijski stroj,
Vam omogoča posebna oplemenitenja in efekte tiskovin, v kratkih rokih in dostopnih cenah.

Edinstvene efekte v tisku bomo dosegali z lakom (lahko tudi parcialni), zlato ali srebrno barvo, neonsko barvo, belo (pokrivno) barvo ipd.
Nova tehnologija pa omogoča tudi uporabo povsem novih (dodatnih) materialov, poleg celuloznih tudi tisk na t.i. plastične materiale. Mnogi materiali so tudi certificirani (FSC, Food, ...).


.
 
 

Grafex na 15. Beneškem arhitekturnem bienalu

06.06.2016
Ponosni smo, da smo bili izbrani izvajalec za izdelavo brošure Home by, ki je del slovenske predstavitve na 15. Beneškem arhitekturnem bienalu.
.
 
 

Grafex v sodelovanju z Zavodom za šport RS Planica

24.03.2016
grafex agencija | tiskarna je podpisala pogodbo s "Planico" oz. z Zavodom za šport RS Planica za promocijske materiale s čimer bomo tudi mi prispevali svoj kamenček k prepoznavnosti v svetu. Naj se pravljica nadaljuje.
.
 
 

Celostna grafična podoba (CGP) podjetja Strip's

01.12.2015
Podjetju Strip's smo ob njihovi 20 letnici delovanja posodobili celostno grafično podobo, s katero se podjetje, ki ga je v teh letih delovanja zaznamovalo veliko sprememb na področju strategije in proizvodnega programa, bolje identificira. Nova CGP bo podjetju omogočila učinkovito komunikacijsko podporo in večjo prepoznavnost. Slednje bo prinašalo tudi pomembne pozitivne učinke v prodaji na svetovnem trgu.
.

.
 
 

Izdaja koledarjev

15.10.2015
V času ob koncu leta smo oblikovali in tiskali veliko koledarjev, izpostavljamo tisk koledarja za trgovsko hišo HOFER na okolju prijaznem papirju v FSC certificirani tiskarni.

Tudi letos pa smo izdali koledarje v lastni založbi. Pohvalimo se lahko z namiznim koledarjem, setvenim in  stenskim koledarjem »Vrednote«. Slednji je bil s strani naših kupcev zelo pozitivno sprejet, saj živimo v času, ko vrednote zgubljajo na pomenu in se moramo zanje potruditi in boriti.
.
 
 

Celostna grafična podoba (CGP) podjetja Avtotehna Vis

02.03.2015
Februarja 2015 smo uspešno zaključili prenovo Celostne grafične podobe podjetja Avtotehne Vis, ki se primarno ukvarja s prodajo in servisom vozil. V svojo novo identiteto vnaša večjo razpoznavnost, več dinamičnosti in obenem urejenosti.
.
 
 
FSC certifikat

FSC certifikat v naših rokah

10.10.2014
Ste kdaj razmišljali ali je tiskovina, ki jo držite v rokah okolju prijazna? S sodelovanjem z nami je odgovor na to vprašanje zagotovo DA.

V grafexu se zavedamo pomembnosti skrbi za okolje, zato smo pred kratkim pridobili certifikat FSC. Ustanova Forest Stewardship Council (FSC) je neodvisna, nevladna, neprofitna organizacija, ustanovljena za spodbujanje odgovornega gospodarjenja z gozdovi po vsem svetu.

S to pridobitvijo želimo sporočiti , da se zavzemamo za varovanje okolja.

Ta načela želimo posredovati tudi svojim kupcem, partnerjem dobaviteljem, zaposlenim ter širši javnosti.

Torej na kratko – naši izdelki z oznako FSC zagotavljajo, da prihajajo iz gozdov, kjer so izpolnili socialne, gospodarske in ekološke potrebe sedanjih in prihodnjih generacij.
.
 
 
zelena tiskarna

grafex tiskarna = postali smo zelena tiskarna

07.10.2014
Ste kdaj razmišljali ali je tiskovina, ki jo držite v roki okolju prijazna? Koliko posredne škode okolju je ustvarjeno z vsakim prebranim listom knjige, reklame, revije…? S tem pomembnim vprašanjem smo se v podjetju grafex dolgo ukvarjali. To poletje pa smo naredili velik korak v smeri ekološke osveščenosti in v grafični pripravi tiskovnih form uvedli 100% okolju prijazno tehnologijo. Iz procesa smo izločili vse prej potrebne kemikalije, ter se izognili vsakršni porabi vode. Postali smo prava eko tiskarna.

Pozitivna posledica uvedbe zelene tehnologije je zvišana kakovost ter produktivnost katero že občutijo naše stranke. V kolikor se vi pri svojih promocijskih materialih odločite za uporabo papirja, ki je proizveden na okolju prijazen način - certificiran papir (npr. po standardu FSC, standardu PEFC), pa smo že dosegli zastavljen cilj in bomo v kratkem postali podjetje z nizkim ogljičnim odtisom.

V razmislek nam je Evropska komisija namreč dala vedeti, da pričakuje preobrazbo EU v konkurenčno nizkoogljično gospodarstvo do leta 2050*. Naše podjetje se zaveda svojega dela odgovornosti in smo zato pogumno zakorakali na prag tega cilja že danes.

* http://europa.eu/rapid/press-release_IP-11-272_en.htm
.
 
 

SPS P4 v grafexu

03.09.2014
Naziv operacije:  Razvoj novih izdelkov in preboj trga s posodobljeno tehnologijo v pripravi za tisk

CTP (Computer To Plate) je oprema za digitalni postopek izdelave tiskovne forme.  Ta oprema je okolju prijazna, saj ne uporablja nikakršne kemije za dokončanje procesa plošče. Ta oprema je okolju prijazna, saj ne uporablja nikakršne kemije za dokončanje procesa plošče kot je bilo to do sedaj pri opremi te vrste. Visok izkoristek električne energije in s tem posledično za več kot 35% prihranek energije. Oprema nam bo omogočala razvoj, zasnovo in izdelavo več izdelkov iz okolju prijaznih in trajnostnih materialov, za manj tehnološkega dodatka (kala) in manjše porabe energije tudi v fazi dodelave izdelkov.

Upravičenec operacije: Grafex, grafično podjetje d.o.o.
 
datum začetka operacije: 1.11.2013
datum zaključka operacije: 5.9.2014

kontaktne osebe pri izvedbi operacije:
Matej Sešlar (direktor) - matej.seslar@grafex.si
Mirko Buki (svetovalec podjetja in vodja projektov) – mirko.buki@grafex.si
Velibor Kusić (vodja repro studia) - veljko.kusic@grafex.si
.
 
<< < 1 2 3 4 > >>
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Z nadaljno uporabo te spletne strani oz. s klikom na gumb "Se strinjam", se strinjate z uporabo piškotkov. Z nadaljno uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.
Ne strinjam se